Tjäna pengar på att effektbalansera med CheckWatt

Koppla upp ett nytt eller befintligt batteri till CheckWatt genom Effektpoolen och tjäna pengar på att balansera det Svenska kraftnätet

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Uppskattad årsersättning 2023

267 198 kr

50 kW batterilager

534 395 kr

100 kW batterilager

801 593 kr

150 kW batterilager

Dessa siffror är baserade på marknadens priser från 2020 fram tills idag och varierar beroende på olika faktorer. Marknadspriserna kan svänga upp och ner, så ingen kan förutspå hur priserna kommer se ut i framtiden. Källa: Checkwatt 2023-11-24

Anslut existerande batterilager

Har ni redan ett batterilager? Anslut det till Effektpoolen och börja tjäna pengar på er lagrade energi. Processen är enkel: skicka in din intresseanmälan, köp en mätare och koppla upp dig. Med vår plattform kan du enkelt följa dina intäkter i realtid.

Installera nytt batterilager

Letar ert företag att börja utnyttja mer utav era lokaler och öka resultaten på bottenlinjen? Beställ en komplett batterianläggning eller bara ett batteri. Vi hjälper dig från intresse till uppkoppling. Gör en gratis offertförfrågan eller anmäl intresse för att börja!

Hur fungerar Effektpoolen?

CheckWatt ansluter ditt batterilager till effektreserven

Effektpoolen samarbetar med CheckWatt för att erbjuda privatpersoner och företag möjligheten att stödja det Svenska Kraftnätet med effektbalansering och batterilagring.

I samarbete med Sveriges infrastruktur

Syftet med batteripack

Förbrukning & produktion måste vara i balans

Att effektbalansera betyder att stabilisera elnätets frekvens. När många är anslutna till nätet och använder el kan frekvensen sjunka, och när produktionen överstiger förbrukningen kan den öka. När du ansluter dig till CheckWatt genom Effektpoolen jämnar du ut topparna och håller frekvensen jämn - och får betalt för det!

Förklaring av effektreserven - produktion och förbrukning måste vara i balans.

Så här gör du

Vi hjälper dig komma igång

Beställ mätare

Beställ vår CheckWatt CM10-mätare i vår webbshop eller anmäl ert intresse i formuläret. Vi hjälper er att komma igång direkt!

Installera mätare

Efter att ni har beställt och fått fram mätaren kommer ni att få en installationsguide automatiskt skickad till er.

Anslut till Effektpoolen

Efter att ni har installerat mätaren är ni automatiskt redo att effektbalansera och tjäna pengar. Se alla intäkter i Checkwatts plattform.

SVK betalade ut över 6 miljarder kr under 2022

En grön investering i Sveriges framtid

Energilagring och effektbalansering är inte bara smarta finansiella investeringar, de är avgörande för Sveriges övergång till grön energi. Effektbalansering genom CheckWatt säkerställer en stabil och pålitlig energiförsörjning samtidigt som vi tar viktiga steg mot dem globala klimatmålen.

Svensk infrastruktur

Energilagring stärker Sveriges elnät och gör det mer motståndskraftigt, vilket är nyckeln till en hållbar framtid.

Grön energi

Genom effektbalansering kan vi maximera användningen av förnybar energi och göra Sverige till en förebild inom hållbarhet.

Intresserade av att tjäna pengar på att effektbalansera?

Fyll i din e-postadress för att få mer information.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Vanliga frågor

Hur kan vårt företag dra nytta av att samarbeta med Effektpoolen?

Genom att ansluta ert företag till Effektpoolen kan ni optimera er energianvändning, sänka era energikostnader och öppna upp nya intäktsströmmar genom energiprisarbitrage och effekttoppkapning.

Är det komplicerat att implementera er lösning i vår verksamhet?

Nej, vi tar hand om hela processen, från analys och planering till installation och drift. Vårt team av experter kommer att anpassa lösningen efter era specifika behov.

Hur snabbt kan vi förvänta oss en avkastning på vår investering?

Tiden det tar att se en avkastning varierar beroende på flera faktorer som er energianvändning och marknadspriser. Men många av våra kunder ser positiva resultat inom det första året.

Är det säkert att lagra energi i våra företagslokaler?

Absolut, säkerheten är en av våra högsta prioriteringar. Våra batterilösningar följer alla gällande säkerhetsstandarder och regler.

Finns det några skattefördelar eller stöd vi kan dra nytta av?

Ja, det finns flera skattefördelar och stödprogram för företag som investerar i grön teknik och energilagring. Detta kan göra investeringen ännu mer lönsam.

Fler frågor?

Du hittar fler vanliga frågor via knappen nedan.

Vanliga frågor