Tjäna pengar på att effektbalansera med CheckWatt

Koppla upp ett nytt eller befintligt batteri till CheckWatt genom Effektpoolen och tjäna pengar på att balansera det Svenska kraftnätet

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Uppskattad årsersättning 2023

26 720 kr

Litet batterilager

5 kW effekt. Passar generellt bostäder under 100 kvm.

53 440 kr

Medelstort batterilager

10 kW effekt. Passar generellt bostäder på 100-200 kvm.

80 160 kr

Stort batterilager

15 kW effekt. Passar generellt bostäder över 200 kvm.

Dessa siffror är baserade på  marknadspriser under 2023 och varierar beroende på olika faktorer. Marknadspriserna kan svänga upp och ner, så ingen kan förutspå hur priserna kommer se ut i framtiden.

Anslut existerande batterilager

Har du redan ett batterilager? Perfekt! Anslut det till Effektpoolen och börja tjäna pengar på din lagrade energi. Processen är enkel: skicka in din intresseanmälan, köp en mätare och koppla upp dig. Med vår plattform kan du enkelt följa dina intäkter i realtid.

Installera nytt batterilager

Inget batteri? Inga problem! Vi hjälper dig att installera ett batterilager som passar just dina behov. Från intresseanmälan till uppkoppling, vi guidar dig genom hela processen. Gör en gratis offertförfrågan eller anmäl intresse för att börja!

I samarbete med Sveriges infrastruktur

Hur fungerar Effektpoolen?

CheckWatt ansluter ditt batterilager till effektreserven

Effektpoolen samarbetar med Checkwatt för att erbjuda privatpersoner och företag möjligheten att stödja det Svenska Kraftnätet med effektbalansering och batterilagring.

Varför behöver vi effektbalansera?

Förbrukning & produktion måste vara i balans

Att effektbalansera betyder att stabilisera elnätets frekvens. När många är anslutna till nätet och använder el kan frekvensen sjunka, och när produktionen överstiger förbrukningen kan den öka. När du ansluter dig till CheckWatt genom Effektpoolen jämnar du ut topparna och håller frekvensen jämn - och får betalt för det!

Förklaring av effektreserven - produktion och förbrukning måste vara i balans.

Anslut till Effektpoolen

Vi hjälper dig att komma igång

Beställ mätare

Beställ vår Checkwatt CM10-mätare direkt eller anmäl ditt intresse direkt i formuläret. Vi hjälper dig att komma igång direkt!

Installera mätare

Efter att du har beställt och fått hem vår mätare kommer du att få en installationsguide automatiskt skickad till dig.

Anslut till Effektpoolen

Efter att du har installerat mätaren är du automatiskt redo att effektbalansera och tjäna pengar. Se alla intäkter i Checkwatts plattform.

Erik Häggkvist
Villaägare

"Under slutet av 2021 beslutade jag mig för att köpa solceller och batteri för att skydda mig mot stigande elpriser. Under tiden var det en helt ok investering. Sen läste jag om effektbalansering och hittade effektpoolen, anmälde intresse och sen 1 vecka senare var min anläggning uppkopplad."

Johan Kjellberg
Villaägare

"Jag har haft solpaneler sedan 2020 och när jag hörde att jag kunde flerdubbla nyttan genom att installera ett batteripack och ansluta mig till Effektpoolen tvekade jag inte. Ett självklart beslut som dessutom levererat på sitt löfte."

SVK betalade ut över 6 miljarder kr under 2022

En grön investering i Sveriges framtid

Energilagring och effektbalansering är inte bara smarta finansiella investeringar, de är avgörande för Sveriges övergång till grön energi. Effektbalansering genom CheckWatt säkerställer en stabil och pålitlig energiförsörjning samtidigt som vi tar viktiga steg mot dem globala klimatmålen.

Svensk infrastruktur

Energilagring stärker Sveriges elnät och gör det mer motståndskraftigt, vilket är nyckeln till en hållbar framtid.

Grön energi

Genom effektbalansering kan vi maximera användningen av förnybar energi och göra Sverige till en förebild inom hållbarhet.

Intresserad av att tjäna pengar på att effektbalansera?

Fyll i din e-postadress för att få mer information.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Vanliga frågor

Får jag skattereduktion (60 öre/kwh) av det som batteriet skickar ut på nätet eller den el som används för stödtjänster?

Skattereduktionen handlar om direkt produktion av förnybar el. Däremot kan man göra ett avdrag på såld el ut på elnätet från batteriet för energiskatten (46öre ink.moms) då man endast lagrat energin och inte förbrukat den. Dessa siffror kan man ta ut från EnergyInBalance för att se hur många kWh man såld från solelen och batteriet vardera.

Måste jag betala skatt för inkomsterna från Currently?

Om intäkterna överskrider Skatteverkets schablonavdrag (i dagsläget 40 000 per bostad och år) behöver du skatta enligt inkomst av kapital. Du kan ladda ner rapporter från vår portal EnergyInBalance och använda när det är dags att deklarera.

Styr ni batteriet helt och hållet, eller kan jag välja själv när jag vill sälja till elnätet?

CheckWatt tar kontrollen över hela batteriet och ser vi till att optimera driften för att maximera lönsamheten för dig som ägare. Du kan följa driften av din anläggning via EnergyInBalance.

Vad kostar det att använda och ansluta till Currently?

Kostnaden för Currently är prestationsbaserad vilket innebär att CheckWatt tar ut en andel av genererade intäkter. För mer information kan du prata med någon av våra partners/installatörer.

Vad är bindningstiden för hembatterier i Currently?

Vi har ingen bindningstid för villaägare med hembatterier i Currently. Däremot behöver du meddela oss fem arbetsdagar i förväg om du inte vill använda tjänsten längre.

Fler frågor?

Du hittar fler vanliga frågor via knappen nedan.

Vanliga frågor