Arrendera ut din mark till Effektpoolen och tjäna pengar på att effektbalansera

Arrendera ut din mark till en långsiktig partner eller investera i en egen batterianläggning.
Kräver minst 160A elanslutning.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Uppskattad årsersättning 2023

267 198 kr

50 kW batterilager

534 395 kr

100 kW batterilager

801 593 kr

150 kW batterilager

Dessa siffror är baserade på marknadens priser från 2020 fram tills idag och varierar beroende på olika faktorer. Marknadspriserna kan svänga upp och ner, så ingen kan förutspå hur priserna kommer se ut i framtiden. Källa: Checkwatt 2023-11-24

Arrendera ut din mark

Är du sugen på att arrendera ut din mark och samtidigt hjälpa Sverige ställa över till mer grön energi? Att samarbeta med Effektpoolen innebär en långsiktig och säker investering som samtidigt stödjer det Svenska Kraftnätet och Svensk industri.

Installera batterilager

Generera intäkter på er mark genom att installera ett nytt batterilager! Beställ en komplett batterianläggning eller bara ett batteri och kom igång med att effektbalansera inom 2-5v. Gör en gratis offertförfrågan eller anmäl intresse för att börja!

I samarbete med Sveriges infrastruktur

Hur fungerar Effektpoolen?

CheckWatt ansluter ditt batterlager till effektreserven

Effektpoolen samarbetar med Checkwatt för att erbjuda privatpersoner och företag möjligheten att stödja det Svenska Kraftnätet med effektbalansering och batterilagring.

Syftet med batteripack

Förbrukning & produktion måste vara i balans

Att effektbalansera betyder att stabilisera elnätets frekvens. När många är anslutna till nätet och använder el kan frekvensen sjunka, och när produktionen överstiger förbrukningen kan den öka. När du ansluter dig till CheckWatt genom Effektpoolen jämnar du ut topparna och håller frekvensen jämn - och får betalt för det!

Förklaring av effektreserven - produktion och förbrukning måste vara i balans.

En grön investering i Sveriges framtid

Energilagring och effektbalansering är inte bara smarta finansiella investeringar, de är avgörande för Sveriges övergång till grön energi. Effektbalansering genom CheckWatt säkerställer en stabil och pålitlig energiförsörjning samtidigt som vi tar viktiga steg mot dem globala klimatmålen.

Svensk infrastruktur

Energilagring stärker Sveriges elnät och gör det mer motståndskraftigt, vilket är nyckeln till en hållbar framtid.

Grön energi

Genom effektbalansering kan vi maximera användningen av förnybar energi och göra Sverige till en förebild inom hållbarhet.

Intresserad av att tjäna pengar på att arrendera ut din mark?

Fyll i din e-postadress för att få mer information.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Vanliga frågor

Vad innebär det att arrendera ut min mark till Effektpoolen för batterikontainers?

Att arrendera ut din mark till Effektpoolen innebär att du får en fast årlig ersättning för att vi får placera våra batterikontainers på din mark. Detta ger dig en ny och stabil inkomstkälla utan att du behöver investera tid eller resurser.

Vilka krav ställs på min mark?

Marken bör vara lättillgänglig och ha en stabil grund för att kunna bära vikten av batterikontainers. Dessutom bör den vara belägen i närheten av elnätsinfrastruktur för enkel anslutning.

Är det säkert att ha batterikontainers på min mark?

Ja, säkerheten är en av våra högsta prioriteringar. Alla våra batterikontainers uppfyller strikta säkerhetsstandarder och genomgår regelbundna kontroller.

Hur går jag tillväga för att arrendera ut min mark till Effektpoolen?

För att inleda processen, fyll i vår intresseanmälan på vår webbplats. Efter det kommer en av våra representanter att kontakta dig för att diskutera detaljerna och nästa steg i processen.Dessa frågor och svar kan hjälpa markägare att förstå vad det innebär att arrendera ut sin mark till Effektpoolen och vilka fördelar det kan medföra.

Kommer jag att ha något ansvar för underhållet av batterikontainers på min mark?

Nej, allt underhåll och drift av batterikontainers sköts av Effektpoolen. Som markägare behöver du inte oroa dig för några drift- eller underhållsuppgifter, vilket gör det enkelt och bekymmersfritt att arrendera ut din mark till oss.

Fler frågor?

Du hittar fler vanliga frågor via knappen nedan.

Vanliga frågor