Generera extra intäkter till er förening och möjliggör övergången till grön energi

Hjälp till att effektbalansera det Svenska Kraftnätet med ett befintlig batterilager, beställa ett helt nytt eller låt oss ställa ut ett nytt batterilager som genererar nya intäkter helt passivt.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Uppskattad årsersättning 2023

267 198 kr

50 kW batterilager

534 395 kr

100 kW batterilager

801 593 kr

150 kW batterilager

Dessa siffror är baserade på marknadens priser från 2020 fram tills idag och varierar beroende på olika faktorer. Marknadspriserna kan svänga upp och ner, så ingen kan förutspå hur priserna kommer se ut i framtiden. Källa: Checkwatt 2023-11-24

Hyr ut 1 kvm i er fastighet

Generera extra intäkter till utan att själva investera i batterilager eget batterilager. Hyr ut utrymme i er fastighet till Effektpoolen, så ställer vi ut och installerar ett av våra batterilager utan kostnad!

Läs mer

Installera nytt batterilager

Letar er BRF att säkra upp er effekt när vi gör omställningen till mer grön energi? Gör en gratis offertförfrågan eller anmäl intresse för att börja generera extra intäkter till er förening idag!

Läs mer

Anslut existerande batterilager

Anslut ert befintliga batteri till effektpoolen och börja generera extra intäkter till föreningen. För att komma igång kan ni klicka på läs mer eller anmäl intresse så återkommer vi till er inom 24h!

Läs mer

En grön investering i Sveriges framtid

Energilagring och effektbalansering är inte bara smarta finansiella investeringar, de är avgörande för Sveriges övergång till grön energi. Effektbalansering genom CheckWatt säkerställer en stabil och pålitlig energiförsörjning samtidigt som vi tar viktiga steg mot dem globala klimatmålen.

Svensk infrastruktur

Energilagring stärker Sveriges elnät och gör det mer motståndskraftigt, vilket är nyckeln till en hållbar framtid.

Grön energi

Genom effektbalansering kan vi maximera användningen av förnybar energi och göra Sverige till en förebild inom hållbarhet.

I samarbete med Sveriges infrastruktur

Hur fungerar Effektpoolen?

CheckWatt ansluter ditt batterilager till effektreserven

Effektpoolen samarbetar med Checkwatt för att erbjuda privatpersoner och företag möjligheten att stödja det Svenska Kraftnätet med effektbalansering och batterilagring.

Syftet med batteripack

Förbrukning & produktion måste vara i balans

Att effektbalansera betyder att stabilisera elnätets frekvens. När många är anslutna till nätet och använder el kan frekvensen sjunka, och när produktionen överstiger förbrukningen kan den öka. När du ansluter dig till CheckWatt genom Effektpoolen jämnar du ut topparna och håller frekvensen jämn - och får betalt för det!

Förklaring av effektreserven - produktion och förbrukning måste vara i balans.

Fyll i din e-post för att bli kontaktad av vårt Support-team

Fyll i din e-postadress för att få mer information.

Intresseanmälan skickad!
Något gick fel, ladda om sidan och försök igen

Vanliga frågor

Hur kan vår bostadsrättsförening dra nytta av att samarbeta med Effektpoolen?

Genom att ansluta er bostadsrättsförening till Effektpoolen kan ni dra nytta av energilagring och effektbalansering, vilket kan leda till lägre elräkningar och en mer hållbar energianvändning.

Är det komplicerat att installera batterilagring i vår fastighet?

Nej, vi hanterar hela installationsprocessen från början till slut. Vårt team av experter kommer att se till att allt är optimerat för er fastighet.

Hur påverkar detta våra boende?

Det kommer inte att påverka era boende negativt. Tvärtom, genom att använda grön energi och effektbalansering kan ni förbättra fastighetens energieffektivitet, vilket kan vara en fördel för alla som bor där.

Vad är den ekonomiska vinningen för vår bostadsrättsförening?

Genom att ansluta er till Effektpoolen kan ni generera intäkter genom energiprisarbitrage och effekttoppkapning, samt dra nytta av skattefördelar och stöd för grön teknik.

Är det säkert att ha batterilagring i en bostadsbyggnad?

Ja, säkerhet är en av våra högsta prioriteringar. Alla våra batterilösningar följer strikta säkerhetsstandarder och regler för att garantera en säker drift.

Fler frågor?

Du hittar fler vanliga frågor via knappen nedan.

Vanliga frågor