Köpa batterilager

Börja effektbalansera från grunden - Beställ ett nytt batterilager

Vi hjälper dig med allt ifrån att välja rätt batterimärke till färdig installation. Skicka in er intresseanmälan idag eller begär en helt kostnadsfri offert direkt! Vi kontaktar er inom 24h med mer information om hur ni kan komma igång!

Våra tjänster

Batterilager för solpanelsägare

Ni som redan har installerat solpaneler kan köpa batterilager och en CheckWatt-mätare som ansluter er till Effektpoolen.

Våra tjänster

Solpaneler för batteriägare

Ni som redan har ett batterilager installerat kan köpa solpaneler och en CheckWatt-mätare som ansluter er anläggning till Effektpoolen.

Våra tjänster

Fullständig batterianläggning

Köp en fullständing anläggning med batterilager, solpaneler, växelriktare och CheckWatt-mätare.

I samarbete med Sveriges infrastruktur

Steg 1

Gör en gratis offerförfrågan och få hjälp inom 24 h

Fyll i vårt intresseformulär så kontaktar vi dig och hjälper dig komma igång med er förfrågan. Vi hjälper dig från start till slut och ser till att du väljer rätt utrustning och får rätt hjälp! Du kan boka en samtalstid, be att bli uppringd spontant, eller ta konversationen via e-post.

Gör en gratis offertförfrågan

Steg 2

Kom igång med att effektbalansera

Efter att er nya batterianläggning är installerad är ni redo att ansluta till effektpoolen. Ni kan välja ifall ni bara vill installera ett ny batterianläggning eller om ni också vill börja effektbalansera. Om ni vill börja generera extra intäkter till er förening ansluter vi upp er direkt under installationsfasen. Om inte kan ni alltid ansluta er senare!

Anmäl intresse

Avkastning

Uppskattad årsersättning 2023

267 198 kr

50 kW batterilager

534 395 kr

100 kW batterilager

801 593 kr

150 kW batterilager

Dessa siffror är baserade på marknadspriser under 2023 och varierar beroende på olika faktorer. Marknadspriserna kan svänga upp och ner, så ingen kan förutspå hur priserna kommer se ut i framtiden. Källa: Checkwatt 2023-09-25

Varför får vi betalt?

Förbrukning & produktion måste vara i balans

För att säkerställa att elnätet alltid är i balans behövs en effektreserv som både kan ta emot och skicka ut effekt på nätet. Effekten från batterier som anslutit sig till Effektpoolen handlas dagligen upp av Svenska Kraftnät för effektbalansering. I utbyte så betalas det ut en ersättning till alla som är med och hjälper till.

Hur det funkar
Förklaring av effektreserven - produktion och förbrukning måste vara i balans.
Hur fungerar Effektpoolen?

Hur fungerar det?

Vi ansluter ert batteri till Sveriges Kraftnät

Effektpoolen samarbetar med CheckWatt för att erbjuda privatpersoner och företag möjligheten att stödja det Svenska Kraftnätet med effektbalansering och batterilagring.

Vanliga frågor

Vad kostar det att använda och ansluta till Currently?

Kostnaden för Currently är prestationsbaserad vilket innebär att CheckWatt tar ut en andel av genererade intäkter. För mer information kan du prata med någon av våra partners/installatörer.

Måste jag betala skatt för inkomsterna från Currently?

Om intäkterna överskrider Skatteverkets schablonavdrag (i dagsläget 40 000 per bostad och år) behöver du skatta enligt inkomst av kapital. Du kan ladda ner rapporter från vår portal EnergyInBalance och använda när det är dags att deklarera.

Kan alla vara med och leverera systemtjänster via Currently?

Med CheckWatts virtuella kraftverk Currently så kan alla vara med och bidra oavsett storlek på installation. Mindre resurser, exempelvis batterier, grupperas tillsammans med andra liknande energiresurser för att bilda ett stort virtuellt kraftverk där alla resurserna arbetar tillsammans. Det förutsätter dock att din energiresurs är kompatibel med Currently.

Hur kan ett batterilager hjälpa elnätet?

Batterilager kan avhjälpa lokala problem som flaskhalsar i elnäten men även övergripande problem som frekvensavvikelser. Currently utför frekvensreglering med mycket snabb aktiveringstid, eftersom batterilager har betydligt lägre fördröjning från styrning till effekt än traditionella kraftverk. Batterier lämpar de sig därför perfekt för dessa funktioner.

Får jag skattereduktion (60 öre/kwh) av det som batteriet skickar ut på nätet eller den el som används för stödtjänster?

Skattereduktionen handlar om direkt produktion av förnybar el. Däremot kan man göra ett avdrag på såld el ut på elnätet från batteriet för energiskatten (46öre ink.moms) då man endast lagrat energin och inte förbrukat den. Dessa siffror kan man ta ut från EnergyInBalance för att se hur många kWh man såld från solelen och batteriet vardera.

Fler frågor?

Du hittar fler vanliga frågor via knappen nedan.

Vanliga frågor